Бойко иска да даде бонусите за лечението на деца

Бойко иска да даде бонусите за лечението на деца
Ако всички са морални като ГЕРБ, ще преведат по сметките на болни деца поне 7-8 млн. лв., смята Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 7-8 млн. лв. от бонуси могат да бъдат преведени по сметките на болни деца, ако всички политически партии постъпят като ГЕРБ, заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Министър-председателят предложи парите от сметката, специално открита за връщане на бонуси, да бъдат дарени за лечението на 18-годишния Йордан Стоев, болен от рядка форма на левкемия, предаде „Фокус“.

На среща с Инициативен комитет от приятели на младежа Борисов обеща лечението на момчето, което струва 216 000 евро, да бъде платено с парите от върнатите бонуси.

До сряда, крайния срок за връщане на бонусите на държавните служители, по специално откритата сметка са постъпили 603 675,62 лв.

„Щом сте Инициативен комитет, оттука – при Доган. После при Станишев“, посъветва Бойко Борисов младежите.

„Ако предишните управляващи искат да са толкова морални, колкото настоящото правителство, да бъдат любезни да си преведат парите и да кажат за кои деца ще отидат“, настоя Борисов.

Той допълни, че сумите ще възлизат на поне 7-8 млн. лв. от 2005 г. насам, откогато от ГЕРБ са ги „извадили“, но иначе са много повече.

„Милионите от хонорарите, при Първанов от неговите съветници, които с толкова пари са били. Защото - има там и друг – Чавдар Георгиев - и той е със стотици хиляди, и други“, разказа премиерът Бойко Борисов.

Министърът на културата Вежди Рашидов съобщи, че и парламентарният секретар на министерството – единственият, който не беше превел своите 3000 лв. допълнително материално стимулиране, вече е върнал парите.

#Бойко Борисов #бонуси #левкемия #ГЕРБ #Сергей Станишев #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »