Актуализацията на бюджета няма да бъде обсъждана

Актуализацията на бюджета няма да бъде обсъждана
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите няма да обсъждат актуализацията на държавния бюджет. Депутатът от Коалиция за България Захари Георгиев направи предложението, като заяви: „Беше постигнато съгласие да се гледа точката, свързана с бюджета на НЗОК. Предлагам да отпадне второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.”. „За” гласуваха 78 народни представители, „против” – 24, един се въздържа.

Преди началото на извънредното заседание на Народното събрание (НС), което се очаква да е последното за 42-ия парламент, на всяка депутатска банка имаше приготвен подарък за народните представители, завит във виненочервена хартия и завързан с трикольора. Подаръците са сувенирни чаши от парламента.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се обърна към депутатите: „Кутиите пред вас са един съвсем малък спомен от 42-то Народно събрание, което да ви напомня за вашата активна работа като народни представители”.

С кворум от 142 народни представители в понеделник започна последното заседание на 42-ото НС. Председателят на парламента Михаил Миков откри заседанието, като изрази от името на НС съчувствие и съпричастност към пострадалите при наводненията в страната през изминалите дни. 

Миков съобщи още, че е оттеглено предложението за даване на съгласие на служебното правителство да води преговори и да сключва договори за външни заеми с други държави.

#бюджет #актуализация #НЗОК #Михаил Миков #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"