Борисов: Доган да върне хонорара от „Цанков камък“

Борисов: Доган да върне хонорара от „Цанков камък“
Ахмед Доган (вляво) да върне хонорара си от 1,5 млн. лв., призова Борисов (на заден план) и обвини депутата Лютви Местан (вдясно) в цинизъм. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов призова лидера на ДПС Ахмед Доган да преведе хонорара си от 1,5 млн. лв., получен за хидроенергийното съоръжение „Цанков камък“, по целевата сметка за връщане на бонусите на държавните служители.

„По време на управлението на Тройната коалиция са се произвеждали милионери“, заяви пред министрите на правителственото заседание в сряда министър-председателят, цитиран от „Фокус“.

Освен Ахмед Доган с неговия хонорар за консултантси услуги за „Цанков камък“, Борисов имаше предвид и бившия заместник-министър на финансите Кирил Ананиев, който е бил и съветник на президента Георги Първанов, с бонуса му от 540 000 лева.

„Да бъдат така любезни в тази сметка да си преведат парите и тогава могат да ни задават въпроси на нас“, заяви Борисов.

Премиерът ще даде указания на министрите какво не трябва да правят, докато не влязат в сила промените, „за да не се унижаваме по този начин да се връщат пари“.

До сряда, крайния срок за връщане на бонусите на държавните служители, по специално откритата сметка са постъпили 603 675,62 лв.

Борисов призова бившия премиер Сергей Станишев, както и всички негови министри и заместник-министри, да преведат по сметката за бонуси парите, които са взели от бордовете през своите години на управление.

„Бившият премиер на Исландия е раследван от прокурор, защото е скрил информация за кризата“, отбеляза Бойко Борисов.

„И цинизмът, с който Лютви Местан ме запита какво ще ги направим - ето какво ги направихме: половината ги уволнихме, другите си ги върнаха парите. Да видим те какво ще направят сега?“, обърна се премиерът към опозицията.

#министър-председател #премиер #Сергей Станишев #Лютви Местан #тройната коалиция #сметка #„Цанков камък“ #бонуси #Ахмед Доган #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »