Невероятно: Мечка-вегетарианец спаси давеща се врана (видео)

Невероятно: Мечка-вегетарианец спаси давеща се врана (видео)
A A+ A++ A

Посетителите на зоологическата градина в Будапеща (Zoobudapest.com) станаха свидетели на драма с щастлива развръзка, в която главният герой бе кафява мечка. В клетката й паднала врана, която цамбурнала направо във водната площ, откъдето не могла да изплува на брега заради листата, растенията и клонките.

През това време хищникът закусвал с ябълки и моркови, но в един момент забелязал давещата се птица. Посетители изтръпнали, че ще я сграбчи и убие. Мечката обаче е опитала да я извади с лапата си. Но след като не успяла, накрая внимателно я хванала със зъби и я изкарала навън.

Сега вече гостите били убедени, че хищникът ще разкъса птицата, за да довърши яденето с къде по-апетитната храна.Само че мечката като истински благороден супергерой оставила примрялата от страх врана и се върнала при морковите и ябълките.

Не по-малко любопитно било поведението на птицата. Видеокадрите показват как тя се изправила на крака. А след като се успокоила, че няма да попадне в челюстите на мечката, останала да се досъвземе от шока още известно време в компанията на благородния й спасител. Вижте как стана всичко:

#зоопарк #мечка #Врана #спаси #Будапеща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »