Дедево остава в бедствено положение

Дедево остава в бедствено положение
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нормализира се обстановката в община "Родопи" след проливните дъждове преди няколко дни, съобщи кметът на общината Пламен Спасов.

В момента бедствено положение остава само за село Дедево, където пътят е компрометиран на 3 места. Налага се да се отнеме асфалтът и пътят да се насипе със скална маса, защото отдолу е дерето. "Смятам, че до 2 дни този участък ще бъде готов за движение на МПС. Въпреки проблемите и сега внимателно може да премине линейка или пожарна, ако се наложи", каза кметът.

Към момента в Дедево има вода и макар че тече малко мътна, е годна за консумация, според специалистите. Въпреки това, днес за селото тръгна малък камион с минерална вода.

Все още не са изчислени щетите от пороя в четвъртък вечерта, когато обилен дъжд и градушка валяха часове над Родопската яка. Проектът за подпорната стена на с. Храбрино, придружен с количествено-стойностни сметки, ще бъде готов до края на следващата седмица.

Днес ще се решава какъв временен мост да бъде поставен на Първенецка река на мястото на опасно подкопаното съоръжение. С проблема се е заел областният управител, който помолил за съдействие министъра на отбраната в оставка. Военните специалисти ще огледат на място какво временно съоръжение може да се постави, обясни кметът на община "Родопи". От днес багери започват разчистването на наносите в река Първенецка. 

#порои #Родопи #дъжд #Храбрино #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"