603 675 лв. бонуси вече са върнати, обяви Борисов

603 675 лв. бонуси вече са върнати, обяви Борисов
Според премиера Бойко Борисов такова връщане на законно взети пари е безпрецедентно в българската политика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По сметката, открита за връщане на бонуси, към момента са постъпили 603 675,62 лв., обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Пред министрите в началото на днешното правителствено заседание премиерът каза, че са върнати всички надвзети пари, с изключение на получени пари от парламентарния секретар на Министерството на културата, който ще върне днес 3000 лева, предаде „Фокус“.

„2009 г., 2010 г., 2011 г., досега парите, които са взети от министри, заместник-министри, областни управители, началници на кабинети, до стотинка са върнати“, заяви министър-председателят.

Борисов обеща в четвъртък да бъде представена пълната справка за бонусите, взети по време на управлението на Тройната коалиция.

Премиерът даде пример с Министерството на финансите. По думите му бившият заместник-министър на финансите Кирил Ананиев и съветник след това на президента Първанов е взел 540 000 лева.

В отговор на упрека на президента Георги Първанов преди дни, че ГЕРБ няма право да бъде морален съдник, Бойко Борисов каза, че „в историята няма случай чиновници да са върнали законно получени пари в такива размери, каквито са постъпили по целевата сметка към бюджета“.

„Когато дойдохме на власт и когато направихме кабинет, ясно и точно казахме, че няма да има участие в бордове. Тъй като законът позволява и под различни форми през тези години са получавани допълни възнаграждения – от комисии, от фондове, не от бордове, повтарям“, подчерта премиерът Бойко Борисов и обясни, че оттук произлиза недоразумението с това, което кабинетът е обявил в началото, и това, което на практика се получава.

#Бойко Борисов #бонуси #сметка #чиновници #премиер #министър-председател #ГЕРБ #Георги Първанов #тройната коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »