Великобритания иска нови мерки срещу имигрантите

Великобритания иска нови мерки срещу имигрантите
Ник Клег, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британският вицепремиер Ник Клег обяви, че ще поиска затягане на контрола върху имигрантите от новите страни членки на ЕС.

Според него, докато действа 7-годишният ограничителен режим, работниците от тези държави не трябва да имат правото да се регистрират като самонаети лица. Клег настоява още страните от Съюза да си запазят правото

“да слагат спирачки” дори след изтичането на ограничението

ако имиграционния поток се засили.

Миналата седмица премиерът консерватор Дейвид Камерън обяви мерки за намаляване на срока,през който тези работници ще могат да ползват социални придобивки от шест на три месеца.

Утре, по време на своя реч, Ник Клег ще признае, че британските граждани са загубили доверие в начина, по който правителството контролира имиграцията. Клег ще заяви, че хората имат право да се съмняват в партии, които твърдят, че поставят ограниченията върху имиграцията, а в същото време позволяват на чужденците да работят във Великобритания, съобщава вестник The Telegraph.

Речта на вицепремиера е написана от съветниците му, които искат да покажат, че

либералдемократите не са привързани към идеята за един закостенял ЕС

Очаква се Клег да подчертае факта, че десетки хиляди българи и румънци са влезли във Великобритания и са се регистрирали като самонаети, докато в същото време британски министри са се хвалили, че са ограничили броя на имигрантите от двете страни.

„Когато България и Румъния се присъединиха към ЕС, лейбъристите заявиха, че нито един гражданин от двете страни няма да пристигне тук благодарение на преходните ограничения, които бяха премахнати в началото на тази година. И все пак 60 хиляди румънци и българи вече работеха тук с помощта на пробойната, даваща право на всеки да се регистрира като самонаето лице”, ще каже в речта си Клег.

#Великобриатния #имигранти #контрол #Ник Клег

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »