Автомобили на БЧК тръгват с помощи към пострадалите

Автомобили на БЧК тръгват с помощи към пострадалите
“Колите на БЧК с бедствения резерв на Областния съвет на БЧК-Враца потеглят към пострадалите”, каза пред БНР Гергана Михалчева, директор на Областния съвет на БЧК-Враца. Снимка: www.yambolpress.bg
A A+ A++ A

“Колите на БЧК с бедствения резерв на Областния съвет на БЧК-Враца потеглят към пострадалите”, каза пред БНР Гергана Михалчева, директор на Областния съвет на БЧК-Враца. „Ще бъдат закарани одяла, спално бельо и хавлиени кърпи, минерална вода, което е на първо време. Във възможно най-кратки срокове очакваме и доставка с камионите от София. Мобилизиран е доброволния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи в област Враца”, обясни Михалчева. По думите й, в него има и психолози, които на място ще оказват психо-социална подкрепа при нужда.

„Поддържаме връзка с всички служби, ангажирани с бедствието и се създава необходимата организация. Надяваме се да се наберат средства, с които да отговорим адекватно на нуждите на бедстващото население след като им бъде направена оценка”, допълни Михалчева.

„Отправям апел към фирмите на територията на нашата област, а и на цялата страна, че имаме нужда от вода. Така че всички фирми, които имат възможност и могат да дарят, приемаме с благодарност даренията”, каза Михалчева.

"БЧК-Враца осигури в миналите дни минерална вода и храна за пострадалото население в останалите общини в област Враца. Отивайки на място, се надявам помощта да бъде адекватна и да направим всичко възможно хората да се почувстват по-добре в ситуацията", отбеляза в змаключение Михалчева.

#Гергана Михалчева #БЧК #дарения #вода #население #общини #резерв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »