МВР: Нормализира се обстановката след пороите

МВР: Нормализира се обстановката след пороите
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Обстановката след петъшните наводнения се нормализира, съобщава Министерството на вътрешните работи. В районите, засегнати от обилни валежи, вече текат възстановителни дейности, свързани с отводняване, почистване и дезинфекция.

Постепенно се успокоява обстановката в най-засегнатите от проливните дъждове населени места във Врачанска област. Нивото на водата в Бяла Слатина спада, продължават действията по отводняване.

Два противопожарни екипа в община Мизия извършват отводняване на улици, дворове и избени помещения, залети от водите на река Скът. Изградени са диги за оттичане на водата към блатото. Към момента не се налага евакуация на населението.

Продължава и отводняването в село Баница. Нивата на реките и язовирите в областта се наблюдават постоянно. Остава временно затворен за движение второкласният път II-15 между Враца и Оряхово.

В 15 ч. днес бедственото положение в община Етрополе е отменено. Възстановено е движението по пътищата до етрополските села Рибарица и Ямна. Работата на екипите по разчистване на платната продължава. Остава затворен за движение пътят до село Батулия, община Своге, където също се извършват дейности по разчистване на пътното платно.

Обстановката в района на Своге след проливните дъждове преди два дни вече се нормализира. Няма селища без ток, а водоподаването е спряно с превантивна цел. Откъснати остават три села, след като дъждовете и придошлата вода на река Батулийска срутиха моста над село Батулия.

21 са получените сигнали за отводняване след обилните валежи в Монтана. Петте екипа от пожарникари и спасители, които работят на място, вече са отводнили 16 мазета на различни адреси в областния град. Отводнителни дейности се провеждат също в Брусарци и селата Василовци и Сливовик. Спасителен екип с пет помпи оказва съдействие за сваляне нивото на язовира в село Сливовик.

Нормализира се обстановката в село Обнова, община Левски, където нивото на водата спада. Под наблюдение остава река Искър при град Искър.

#Враца #наводнения #Бяла Слатина #Монтана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници