За три месеца КТБ раздала 404 млн. лева кредити

За три месеца КТБ раздала 404 млн. лева кредити
Според експертите, трусовете около банките през юни не са предизвикали проблеми в цялата система. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По данни на БНБ, Корпоративна търговска банка раздала кредити за 404 млн. лв. през второто тримесечие на годината. От април до юни банковата система е отпуснала заеми за общо 781,69 млн. лв. и кредитният й портфейл вече е 59,607 млрд. лв., пише в. „Преса“.

Анализатори от БНБ отчитат, че половината от този растеж е постигнат само през юни, но ако се извадят отпуснатите от групата на КТБ заеми, ръстът е 377,58 млн. лв. От разбивката става ясно, че близо 683 млн. лв. от раздаденото финансиране е за бизнеса, като 386 млн. лв. са договори на КТБ и "Креди Агрикол България".

От 13 до 20 юни от Корпоративна търговска банка са били изтеглени над 907 млн. лв. На 27 юни пък от ПИБ са били дръпнати 788 млн. лв. - 10,49 на сто от всички привлечени средства. Така за няколко дни от двете финансови институции са изтекли 1,69 млрд. лв.

Според експертите,  трусовете около банките през юни не са предизвикали проблеми в цялата система. Ликвидността е останала висока, а буфери са се запазили въпреки създалата се паника.

#БНБ #Корпоративна търговска банка #КТБ #ПИБ #"Креди Агрикол България"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"