Дърво ще ражда 40 различни плода! (галерия)

Дърво ще ражда 40 различни плода! (галерия)
A A+ A++ A

Артистът Сам Ван Акен отглежда дървета, които се превръщат в мозайка от цветове през пролетта.

В рамките на проекта си „Дърво на 40 плода“ той е присадил 40 различни овошки с костилкови плодове на едно единствено дърво. То бавно ще започва да цъфти в началото на пролетта и ще се развиза през целия сезон, като различните видове достигат момента си на цъфтеж един след друг. С идването на лятото пък един след друг ще зреят плодове – различни видове череши, праскови, сливи, нектарини и кайсии.

Ван Акен, който е израстнал във ферма, използва техниката на ашладисване, за да комбинира подобни плодни сортове в едно дърво. Начинът, по който прави присаждането очевидно е извън стандартите, макар че според The Daily Mail вече е създавано дърво с 250 различни сорта овошки.

Дърветата на Ван Акен са проектирани, за да сътворят изкуство с цъфтежа си, но наред с това те ще послужат и за съхраняване на сортове. Артистът се стреми да включва местни видове във всяко от дърветата си, както и такива, които не са достъпни комерсиално.

Нито едно от растенията все още не е достигнало големината на дървото от компютърния проект. Засега те са все още млади, но фотографиите вече показват това, което ги прави уникални. В момента дърветата се намират в различни части на САЩ, като 16 са в музеи, обществени центрове и частни колекции.

#дърво #плод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"