Плевнелиев и Миков в конфликт за бюджета

Плевнелиев и Миков в конфликт за бюджета
Според Миков президентът защитава интересите на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Конфликт между президента Росен Плевнелиев и лидера на БСП Михаил Миков избухна по време на консултациите между държавния глава, парламентарно представените партии и партиите в Европейския парламент.

Миков се оплака от тона на президента, който според него показвал, че Плевнелиев ще бъде активен участник в предизборната кампания. Председателят на парламента е на мнение, че президентът взема страната на ГЕРБ относно актуализацията на държавния бюджет.

БСП са дошли добронамерено, за да участват в един разговор, а не в предизборна кампания. Президентът не може да бъде политическа страна, той се връща към онзи си момент, в който започна да атакува изпълнителната власт преди една година“, категоричен бе лидерът на БСП, след като излезе от срещата.

Плевнелиев му отговори задочно, че няма как да се съобразява с каквито и да е тактически и политически интереси, защото те не могат да стоят над тези на строителите, на пациентите, над финансовите интереси, над интересите на общините.

„Апелирам, моля се, да се съберат всички в Народното събрание в понеделник. Дотогава да помислят и да дадат решение. Понеделник е последният час. Това не е моят бюджет, нито на премиера Орешарски. За мен е важно да чуете от мен моите сериозни притеснения и разбира се, да чуем решения, а не създаване на проблеми“, коментира Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Михаил Миков #Миков #Орешарски #бюджет #консултации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"