Кутев: Нашите баби не искат да избират, те искат БСП

Кутев: Нашите баби не искат да избират, те искат БСП
„Сблъсъкът“ между Георги Първанов и Сергей Станишев за лидерството в БСП ще доведе до разединение в партията, от което ще спечели Бойко Борисов, смята Антон Кутев, народен представител от „Коалиция за България“. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Сблъсъкът“ между Георги Първанов и Сергей Станишев за лидерството в БСП ще доведе до разединение в партията, от което ще спечели Бойко Борисов, смята Антон Кутев, народен представител от „Коалиция за България“.

„От разногласията в БСП, ако има такива, печели Бойко Борисов, който разби вече „Атака“ и РЗС, ние сме следващите. Нашите баби не искат да избират между Станишев и Първанов, те искат БСП“, каза Кутев пред БНТ.

„Не вярвам, че тази драма ще събори партията. Някои хора трябва да са много наясно за отговорността, която носят. Не можеш в този момент да вкараш партията в този разговор, ако мислиш за нея“, обясни Антон Кутев.

Относно изказването на Първанов, че няма да има лидерска битка в БСП, тоест, че той си е лидер, Кутев заяви, че „няма как да стане това“.

„Как ще бъде той лидер, като лидерът е друг?“, попита Кутев.

По думите на Кутев сблъсъкът между Първанов и Станишев е важен за политическите последствия.

„Има си ред, по който се избира председателят, има си конгрес. Първанов знае за този ред. Президентът Първанов е президент два успешни мандата, той беше едно от най-силните оръжия на левицата. Оттук нататък няма да говорим за друго. Конгресът е този, който преценява. Няма смисъл да караме редовите хора в БСП да избират единия или другия“, добави Кутев.

На въпроса „дали Първанов е вреден“, Кутев отговори, че не знае дали е така.

„Факт е, че от успешен президент, той за няколко дни измина крачките към това да се превърне в проблем. Дали е решим този проблем, не знам. Но никой не иска да изхвърли Първанов от БСП. С последните си няколко хода той се превърна в проблем“, посочи Кутев.

„Той е важен за партията и с това се превръща в проблем. Ние не искаме да делим партията между Първанов и Станишев. Това, че Първанов в момента принуждава да се дели партията, не ни помага“, посочи той и обясни, че подкрепя Станишев, защото е убеден, че това е добрият избор.

„Но нямам притеснения за това кой ще ръководи партията. Аз не участвам в лидерска битка, а в битка за БСП“, каза още Кутев.

#лидер #БСП #Сергей Станишев #Първанов #Георги Първанов #Антон Кутев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »