Японските жени са най-дълголетните в света

Японските жени са най-дълголетните в света
Мисао Окава е най-възрастната жена в света
A A+ A++ A

Продължителността на живота на японските мъже се е увеличила до над 80 години за първи път през 2013 г., но все още е с няколко години под тази на жените, които са най-дълголетните в света.

Момче, родено през 2013 г. в Страната на изгряващото слънце, сега може да очаква да живее до 80,21 години спрямо 79,94 години през 2012 г., съобщи тамошното здравно министерство. Средната продължителност на живот на жените е нараснала до 86,61 години през 2013 г. спрямо 86,41 предишната година. Това автоматично ги превръща в най-дълголетните жени в света за втора поредна година.

На второ място са жените в Хонконг, чиято продължителност на живота достигна 86,57 години миналата година. Японските мъже са на четвърто място по продължителност на живота в света в класация на 50-те най-големи държави и региони след Хонконг, Исландия и Швейцария.

Следната продължителност на живота на мъжете в Хонконг е 80,87 години. "Все още има възможност да увеличаване на продължителността на живота, ако медицинските технологии напредват", заяви представител на министерството.

#живот #продължителност #Япония #жени #мъже #здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »