Последен шанс за министрите с бонуси

Последен шанс за министрите с бонуси
След правителственото заседание в сряда, 7 март, ще е ясно дали висшите държавници са върнали бонусите си. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

След правителственото заседание в сряда, 7 март, ще е ясно дали висшите държавници са върнали бонусите си.

В сряда изтича срокът, в който членовете на политическите кабинети в различните министерства трябва да възстановят парите, получавани над заплатите за 2010 и 2011 година, припомня БНР.

Въпреки че първоначално срокът, поставен от премиера Бойко Борисов бе 2 март, министрите и заместниците им получиха отсрочка.

Това се наложи, за да могат висшите държавници да върнат парите, взети и за 2010 година. До петък бяха върнати сумите за 2011 г. По сметките на финансовия министър Симеон Дянков за двете години са били раздадени приблизително 200 000 лева. От това, което от различните министерства съобщиха в петък, стана ясно, че възстановените пари са около 95 000 лева. Някои ведомства обаче предпочетоха да не дават информация върнати ли са бонусите и на каква стойност са били те. Очаква се средствата да бъдат насочени за лечение на деца.

Хората, които не върнат бонусите, ще попаднат в черния списък на вътрешния министър Цветан Цветанов. Премиерът Бойко Борисов обяви още преди седмица, че ги грози уволнение. Списъкът с провинилите се ще бъде обсъден на заседанието на кабинета, след което ще бъде съобщена и точната сума, която е върната.

Подготвя се и нова наредба, за да се определи какви пари могат да получават над заплатите си висшите държавници и дали това въобще ще бъде позволявано занапред.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #срок #бонуси #връщане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"