Боевски твърди, че е невинен, присъдата му готова до 40 дни

Боевски твърди, че е невинен, присъдата му готова до 40 дни
Присъдата срещу известния български щангист Гълъбин Боевски ще бъде произнесена в срок от 40 дни, стана ясно на първото заседание по делото за наркотрафик срещу него. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Присъдата срещу известния български щангист Гълъбин Боевски ще бъде произнесена в срок от 40 дни, стана ясно на първото заседание по делото за наркотрафик срещу него.

Съдийката е разпитала двама свидетели: на защитата - служителка на хотела, в който е бил Боевски с дъщеря си, както и федерален полицай - свидетел на обвинението, предаде bTV.

Пред Темида е говорил и самият Боевски, който повторил тезата си за невинност. Шампионът по вдигане на тежести разказал подробно с какво се занимава и подчертал, че не може да има нищо общо между спорта и дрогата.

Защитата и обвинението предали писмени пледоарии на съда. Според адвоката на спортиста решението на съда се очаква след повече от месец.

Това е над нормалния срок, защото съдебният състав е само от един съдия, вместо от двама, както обикновено.

След като съдът отхвърли искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест, щангистът чака развръзката в затвора в Итаи.

Олимпийският шампион бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври миналата година с три нови куфара, в които властите откриха 7 килограма и 200 грама кокаин, вграден фабрично в лайсните на багажа.

#Гълъбин Боевски #Боевски #щангист #дело #наркотрафик #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"