Поморие ще става Дубай на Балканите

Поморие ще става Дубай на Балканите
Поморие се готви да заприлича на Дубай, като изгради изкуствени острови с атракциони в морето. Снимка: pomorie.bg
A A+ A++ A

Поморие се готви да заприлича на Дубай, като изгради изкуствени острови с атракциони в морето. Бизнесмени от Катар, Абу Даби, Китай и Южна Корея дори вече са оглеждали района и са обсъждали възможностите за такова строителство.

„Има много благоприятна възможност да бъдат изградени изкуствени острови край Поморие, защото южният плаж е плитък. На около 250-300 метра той едва е набрал 5-метрова дълбочина. Така че не е проблем с бетонови конструкции да се насипе вътре скална маса“, обясни архитектът от Поморие Камен Шипков, цитиран от „Монитор“.

Шипков предлага изграждането на комплекс от три острова в морето, свързани със сушата чрез 260-метров мост. Два от тях ще са малки с водни атракциони: ­ единият ще бъде с аквапарк, делфинариум, басейни и евентуално аквариум, а вторият – с казино, което ще е изкушение за богатите туристи. Третият и най-голям остров ще предлага хотелска база с луксозни 5- до 7-звездни хотели със СПА комплекси. Предвижда се също изграждането на 20-30-етажен хотел, подобен на този, изграден върху море на входа на пристанището в Барселона.

По проект в новата част от Поморие ще има пристан за яхти, като според предварителни изчисления мястото ще е достатъчно, за да акостират до 700 яхти.

 

#Поморие #Дубай #острови #атракцион #яхти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »