Кутев: Абсурдно е правителство в оставка да прави актуализация

Кутев: Абсурдно е правителство в оставка да прави актуализация
Според него в бюджета има достатъчно буфери и резерви, а изпълнението на приходната част върви по-добре, отколкото е вървяло по същото време на миналата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Абсурдно е правителство в оставка да прави актуализация на бюджета. Няма да позволим това“, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев в ефира на Нова телевизия.

Според него в бюджета има достатъчно буфери и резерви, а изпълнението на приходната част върви по-добре, отколкото е вървяло по същото време на миналата година.

„Помним ли само преди няколко седмици какво говореше Бойко Борисов по време на банковата криза с КТБ? Тогава той обикаляше всички медии да съобщава как трябват спешни 5-6 млрд. лева от Международния валутен фонд, как държавата е фалирала и сега ако не дойдат тези пари, държавата и банките ще заминат. Сега вече ние знаем, че тези 5-6 млрд. лева от МВФ не бяха необходими“, каза Кутев.

По думите му това, което се случва сега, е „втори опит за грабеж“.

Кутев коментира казаното от депутата от ГЕРБ Цецка Цачева, че при липса на актуализация парите са толкова малко, че при отваряне на КТБ няма да стигнат средствата за гарантираните суми до 100 хил. евро. По думите му има изходи, които биха могли да спасят банката.

„Гарантираните средства са около 3 милиарда и половина, а 2 милиарда от тях са в междубанковия фонд“, заяви Антон Кутев. Той каза, че преди седмица и половина финансовият министър е обяснил кои са буферите, в които могат да бъдат намерени останалите пари, като те могат да бъдат осигурени в рамките на този бюджет.

Антон Кутев обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че „за втори път се опита да отмъкне от държавата 3 млрд. лева“ и допълни, че държавата може да мине без тях.

#Антон Кутев #правителство #оставка #актуализация #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"