Фискалният резерв към 30 юни е 6,6 млрд. лв.

Фискалният резерв към 30 юни е 6,6 млрд. лв.
Обхватът на фискалния резерв е променен, като се включват и вземанията от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Размерът на фискалния резерв към 30 юни е 6,6 млрд. лв., в т.ч. 5,9 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,7 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други, съобщиха от Министерството на финансите.

Обхватът на фискалния резерв е променен, като се включват и вземанията от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други.

Възстановеният на бизнеса данък добавена стойност (ДДС) без прихващане през юни 2014 г. е 446,6 млн. лв. показват данните на Националната агенция за приходите.

През месеца 8311 са фирмите получили дължимия им ДДС, като на 94% от тях, или на 7 847 компании, са възстановени суми в размер на до 100 000 лева. Възстановеният ДДС без прихващане за второто тримесечие на 2014 г. на бизнеса е в размер на 1,270 млрд. лева.

Това е в продължение на практиката, наложена от 1 юли 2013 г., връщането на ДДС да се извършва по поредност на постъпилите справки-декларации и съобразно нормалната икономическа логика. Ежемесечно се контролира спазването на 30-дневния срок за възстановяване на ДДС, за да не се плащат лихви за забава от бюджета.

#фискален #резерв #30 #юни #6 #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай