Мирослав Найденов „вразуми“ производителите на яйца

Мирослав Найденов „вразуми“ производителите на яйца
След срещата с производители на яйца във вторник, 6 март, земеделският министър Мирослав Найденов каза, че производителите в бранша ще направят възможното да „натиснат“ цените надолу. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След срещата с производители на яйца във вторник, 6 март, земеделският министър Мирослав Найденов каза, че производителите в бранша ще направят възможното да „натиснат“ цените надолу.

„Цените на яйцата в България трябва да са такива, каквито са в другите страни, а не по-високи. Важното е да отбележим, че става въпрос за продукт, който има засилено търсене, и производителите, и търговците би трябвало да очакват по-голям оборот“, заяви Найденов пред БНР.

„Производителите трябва да разберат, че не бива да „режат клона“, на който са седнали, защото парите идват от обществото. Не бива да провокират общественото мнение“, посочи министърът.

„Срещата протече бързо, производителите проявиха необходимото разбиране, аз поех ангажимента правителството да поддържа погледа си към този сектор. За да разчитат на държавата, днес те трябва да прояват разум и да не се увличат от бързите печалби“, каза още Найденов.

Мирослав Найденов обясни също, че според производителите търговците на яйца слагат надценка от 10-12 стотинки, което е неприлично висока надценка.

„Но утре ще ги чуем и тях. И при търговските вериги има резерви“, отбеляза той.

#Мирослав Найденов #Найденов #министър на земеделието #яйца #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"