ДПС ще участва в заседанието на парламента в понеделник, заяви Местан

ДПС ще участва в заседанието на парламента в понеделник, заяви Местан
„На 4 август – понеделник, цялата ПГ на ДПС ще бъде в пленарната зала“, категоричен беше Лютви Местан. Снимка: istinskitenovini.com
A A+ A++ A

„На 4 август – понеделник, цялата ПГ на ДПС ще бъде в пленарната зала на Народното събрание с готовност да гласува „за“ актуализацията на бюджета на НЗОК и респективно „за“ актуализацията на бюджета на държавата“, заяви Лютви Местан. По думите му, те така разбират своята политическа последователност и отговорност.

„Оттук нататък, понеже явно е настъпило време разделно, разделна трябва да бъде и отговорността пред лекарите по отношение на бюджета на НЗОК и пред цялото българското общество по отношение на държавния бюджет“, каза още в парламента председателят на ДПС Лютви Местан.

„Тази отговорност – така, както я разбира ДПС – ние си я носим с готовност да подкрепим двата акта. Оттам нататък тези, които било по съображения от съдържателен характер, било заради съображения от тактически характер, няма да участват в гласуването или няма да осигурят кворума на Народното събрание, да носят своята отговорност пред лекарите и цялото българско общество“, допълни Местан.

#Местан #ДПС #НЗОК #бюджет #кворум #гласуване #общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"