Пилотите на разбития в Мали самолет искали да се върнат

Пилотите на разбития в Мали самолет искали да се върнат
Пилотите са поискали да се върнат заради бурята. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Пилотите на разбилия се миналата седмица в Мали алжирски самолет са поискали да се върнат на летището заради лошо време, разкри френският външен министър. По думите му, пилотите настоявали за промяна на курса, а след това и да се върнат, преди контактът с машината да бъде изгубен. Именно силни бури са най-вероятната причина за авиокатастрофата. 

Двете черни кутии на машината са пристигнали във Франция, която има водеща роля в разследването. 54 нейни граждани загинаха при падането на самолета. Екип френски експерти вече е на мястото на катастрофата, но условията са изключително тежки, въпреки че районът е обезопасен от мироопазващите сили на ООН.

Източник, близък до разследването, е заявил, че едната от черните кутии има външна повреда, но тази информация не е потвърдена.

Припомняме, че самолетът пътувал от Буркина Фасо за Алжир. Връзката с него прекъснала 50 минути след излитането, докато летял над Северно Мали.

След обявяването на списъка с пътниците, стана ясно, че броят на жертвите е 118, а не 116, както беше съобщено първоначално. Сред жертвите в трагедията има 54 френски граждани. В неделя Франция обяви тридневен национален траур. 

#самолет #Алжир #Мали #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »