Външно не е ползвало хартия от два месеца

Външно не е ползвало хартия от два месеца
Ведомството на Николай Младенов се похвали като „първата безхартиена институция“ в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От началото на 2012 г. Министерството на външните работи не е ползвало хартия, съобщиха от ведомството.

С около 100 000 лева годишно ще намалеят разходите за консумативи, отбелязаха от министерството, което при представянето на новата електронна система за документооборот се похвали като първата българска безхартиена институция.

„Бъдещето на електронната администрация е неизбежно и всяка съпротива срещу него е безсмислена“, каза външният министър Николай Младенов.

Новата система ще оптимизира работния процес и ще ускори обработката на документите, които ще се придвижват в реално време.

Благодарение на електронния архив достъпът до всички съхранявани документи ще бъде по-лесен. Системата ще бъде едновременно по-сигурна, но и по-отворена към електронния обмен на документи с други институции.

„Следващият важен етап в процеса на въвеждане на електронното управление е използването на системата в работата на консулските служби“, подчерта Николай Младенов.

Чрез системата гражданите ще имат по-бърз достъп до услугите на Външно министерство, работата на административните служители ще се облекчи и ще се премахне всеки риск от евентуални злоупотреби.

Николай Младенов допълни, че в момента електронната система вече се тества в български мисии в чужбина, а след финализирането на този процес и пълното й въвеждане в експлоатация тя ще даде възможност за изнесени консулски услуги и на места, в които България няма дипломатически представителства.

#Министерство на външните работи #МВнР #хартия #електронното управление #документи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници