Хуан Карлос продава яхтата си за 2,2 млн евро

Хуан Карлос продава яхтата си за 2,2 млн евро
A A+ A++ A

Яхтата "Фортуна" на испанския крал Хуан Карлос, който абдикира по-рано тази година, ще бъде продадена за 2,2 милиона евро, съобщи компанията собственик Фондатур.

"След като анализирахме различните получени предложения в последните шест месеца, беше решено единодушно да приемем предложението на Balearia Eurolineas Maritimas за сумата от 2,2 милиона евро", съобщи Фундатур в комюнике.

"Фундатур прие предложението. Сега остава да бъде формализирана операцията", заяви говорителка на транспортната компания Балеариа. Луксозната яхта "Фортуна", дълга 41,5 м, беше подарена на краля през 2000 г. от група бизнесмени чрез Фундатур – Фондацията за туризма и културата на Балеарските острови, официално, за да са сигурни, че той ще прекарва ваканциите си на архипелага и по този начин ще рекламира туристическия му имидж.

Но през май м. г. кралският дворец съобщи, че суверенът е решил да се раздели с яхтата на стойност 21 милиона евро, тъй като разходите по поддръжката й не били съвместими с наложените строги икономии в страната заради кризата.

Хуан Карлос, който в края на царуването си изпитваше множество здравословни проблеми, използва за последен път яхтата си през август 2012 г.

#яхта #Хуан Карлос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"