Поредният нов гръцки премиер

Поредният нов гръцки премиер
Лукас Пападимос пристигна в Атина, за да се присъедни към президента и лидерите на основните политически партии в страната в дискусията за избирането на нов министър-председател. Снимка: albanews.gr
A A+ A++ A

Пристигането на гръцкия икономист Лукас Пападимос в президентството в Атина бе изтълкувано като знак, че именно той ще оглави новото коалиционно правителство на страната.

Пападимос пристигна в Атина, за да се присъедни към президента и лидерите на основните политически партии в страната в дискусията за избирането на нов министър-председател.

По-рано днес лидерите на трите основни политически партии в Гърция Георгиос Папандреу (ПАСОК), Андонис Самарас („Нова демокрация“) и Георгиос Карацаферис (крайна десница) се срещнаха при президента Каролос Папуляс, за да продължат консултациите за сформиране на коалиционно правителство, което да управлява страната до предсрочните избори.

Според публикации в гръцките медии като най-вероятен нов премиер се очертава отново бившият управител на гръцката централна банка и бивш вицепрезидент на Европейската централна банка Лукас Пападимос, предаде АФП.

#Георгиос Папандреу #Андонис Самарас #Георгиос Карацаферис #Каролос Папуляс #Лукас Пападимос #премиер #министър-председател #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »