Мълния удари 14 души, пожари в Калифорния

Мълния удари 14 души, пожари в Калифорния
Пожарите в Калифорния налагат евакуация в района на парка „Йосемити“. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Горски пожари бушуват в американския щат Калифорния. Евакуират жителите на градовете в близост до националния парк „Йосемити“ в Сан Франциско. В същото време мълния удари 14 души, двама от тях са в болница в критично състояние.

Черни пламъци се издигат високо в калифорнийското небе. Близо 2000 акра горски масиви са обхванати от огнената стихия. В гасенето на пламъците участват стотици огнеборци и доброволци. От въздуха помагат хеликоптери и селскостопански самолети, снабдени с резервоари за вода.

Жителите в района на националния парк „Йосемити“ бяха евакуирани. В района на резервата има два кампуса, в тях са се провеждали летни лагери. Всички са били изведени далеч от огнения ад. Все още не е ясна причината за пожара. Властите работят по няколко версии.

В същото време мълния удари 14 души в крайбрежната част на Лос Анджелис. Четирима са били прегледани на мястото на инцидента и освободени, а останалите 10 са откарани в болница. Двама от тях са настанени в интензивното отделение в много тежко състояние. Лекарите се борят за живота им.

#Калифорния #пожари #мълния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"