Слънчево на изток, гръмотевици на запад

Слънчево на изток, гръмотевици на запад
Време за море, снимка: Даниел Димитров
A A+ A++ A

Въздушната маса над по-голямата част от страната ще остане неустойчива, съобщиха от НИМХ (Meteo.bg).

До обяд в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

По-интензивни ще са явленията в северозападните и планинските райони. В източните части от страната ще се задържи предимно слънчево и по-топло, но привечер и там облачността ще се увеличи. Ще духа слаб в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 25 градуса в западните, до 33-34 в някои източни райони, в София около 25 градуса.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-интензивни в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от южната четвърт.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са около 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-27. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

#времето #Топло #дъжд #гръмотевици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"