Станишев: Трудно се примирявам, че много неща не промених

Станишев: Трудно се примирявам, че  много неща не промених
Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев даде оценка на 13-годишното си ръководство на партията. В неделя в НДК се провежда конгрес на социалистите за избор на нов лидер.

„Заставам със самочувствие и увереност за пътя, който изминахме заедно и за този пред нас. В живота на всеки човек има момент на равносметка. Днес е моят ден за равносметка. Спомням си 15 декември 2001 г. бях видимо по-слаб, с неуредени и прошарени коси. Дадохте ми шанса, огромната привилегия и честта да застана начело на БСП”, заяви Станишев.

„Сега 13 години по-късно промених немалко, но и много не успях да променя и признавам, че ми е трудно да се примиря с последното. Това е моят последен конгрес като лидер на БСП. Нека за миг да забравим за различията помежду ни, за споровете, отправените упреци, горчивината и болката, които всеки от нас е изпитвал, когато е бил обвиняван несправедливо”, посочи Сергей Станишев.

"За първи път след промените реализирахме успешен мандат за БСП – 2005-2009 г. – нещо, с което ГЕРБ не може да се похвали. После понесохме тежка загуба. За постигнатото в политиката трябва да се съди не по пропаганди, а по резултати. През тези 13 г. бяхме два пъти в управлението на страната, доказахме, че БСП е партията, която има силата на идеи, има волята да превръща идеите си в реалност, днес няма друга такава партия в Българя, заяви Станишев.

"Защото ние вдигаме доходите на хората, ние водим до растеж икономиката, ние създаваме работните места, ние се борим с монополите, ние водим страната към напредък. Фактите са най-ясното доказателство за това", каза още лидерът на БСП.

"Поисках БСП да има нов лидер, защото не мога да допусна заради мои грешки моята партия да понесе негативи", заяви Станишев пред съпартийците си. 

#Сергей Станишев #Станишев #БСП #ГЕРБ #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"