Пожарникари и полицаи на протест заради спорна наредба

Пожарникари и полицаи на протест заради спорна наредба
Екип от двама пожарникари ще доведе до удължаване на времето за реакция. Повишава се рискът както за живота на работещите, така и за хората в беда, обясни Красимир Костов от синдиката на МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици пожарникари, спасители и полицаи излязоха на протест в центъра на Варна.

Поводът за недоволството е нова наредба, която свежда до двама души екипите на пожарната, осъществяващи пожарогасителната и спасителната дейност, както и наказанието на техен колега, наложено при справянето с бедственото положение в квартал „Аспарухово”.

Екип от двама пожарникари ще доведе до удължаване на времето за реакция. Повишава се рискът както за живота на работещите, така и за хората в беда, обясни Красимир Костов от синдиката на МВР.

„Време е да изхвърлим боклука. Този протест е първото от серия активни действия на СФСМВР, целящи да се гарантират здравето, живота и правото на достоен труд на служителите в МВР и по-конкретно - служителите в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, каза още Красимир Костов.

От петък спорната наредба е свалена от сайта на МВР за преразглеждане. Влезе ли в сила в настоящия си вид обаче, протести ще има в цялата страна.

#пожарникари #полицаи #протест #наредба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"