Путин се бори за мъжкото си достойнство в куклена сатира

Путин се бори за мъжкото си достойнство в куклена сатира
Путин се конкурира единствено със самия себе си, поради което не ни се налагаше да правим кукли на други политици, казва Александър Донской. Снимка: themoscowtimes.com
A A+ A++ A

В навечерието на президентските избори в Русия московският Музей на еротичното изкуство „Точка G“ представи премиерно спектакъла „Путин и Анти-Путин“, в който бившият премиер и нов президент губи пениса си и води вътрешна борба за мъжествеността си.

Пиесата е куклена и използва основата на разказа „Нос“ от руския класик Николай Гогол, в която носът на един чиновник започва самостоятелен живот, предава „Ройтерс“.

„Путин се конкурира единствено със самия себе си, поради което не ни се налагаше да правим кукли на други политици. Те не представляват нищо повече от обикновен декор за неговите действия“, обяснява основателят на музея Александър Донской.

Миналата година той вбеси Кремъл, като изложи картина, на която Путин и Барак Обама си мерят пенисите, припомня „Ройтерс“.

Новото куклено шоу е дело на 19-годишния продуцент Олег Воронцов и трима актьори, които управляват две големи кукли за 1500 долара и настолна лампа, подобна на използваните за разпити от КГБ.

Историята осмива президентските избори в Русия и разказва как единственото състезание се води в мислите на Владимир Путин.

Създателите му се забавляват с доминиращата позиция на Путин в руската политика и в същото време разказват за това как бившият шпионин от КГБ се бори с демоните си, разкъсван между тиранията и демокрацията. Руският лидер единак губи пениса си и става импотентен „Анти-Путин“, докато накрая го открива и си връща мъжествеността.

„Има постоянен диалог между авторитарния Владимир Путин, тиранина в състояние на постоянна ерекция, и по-демократичния (Анти-Путин), който не е агресивен, не е еротичен и няма пенис“, анализира сюжета Александър Донской.

По време на странстванията Путин разговаря със себе си, с вътрешния конфликт между бивш шпионин и бивш съветник на един от либералните ръководители на Русия.

„Любопитен съм кой Путин ще видим след изборите. За съжаление заключението ми е, че това ще е авторитарният“, казва основателят на „Точка G“, който твърди, че води битка в едно общество, просмукано с консерватизъм.

Музеят на еротичното изкуство бе открит миналото лято, работи от 12 до 24 часа и има амбицията да се превърне в един от най-големите по брой експонати в света.

#Владимир Путин #президент #Русия #избори #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници