Племенницата на Фидел Кастро - сред жертвите от катастрофиралия алжирски самолет

Племенницата на Фидел Кастро - сред жертвите от катастрофиралия алжирски самолет
На борда на алжирския самолет е била племенницата на Кастро. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Племенницата на Фидел Кастро - Мариела Кастро е била един от загиналите пасажери на разбилия се в Мали алжирски самолет. Тя е дъщеря на действащия кубински лидер Раул Кастро, съобщава Lifenews.ru. Руската медия се позовава на информация, публикувана на страницата на летището в Уагадугу (Буркина Фасо) във Фейсбук.

По последни данни на борда е имало 116 пасажери от 16 страни, между тях 50 французи, 25 граждани на Буркина фасо, 8 ливанци, 6 алжирци и 4 граждани на Германия.

Мястото на катастрофата е на територията на Мали. Връзката с екипажа на самолета на "Ер Алжир" е пропаднала рано сутринта.

Междувременно, френският външен министър Лоран Фабиюс съобщи, че няма следа от катастрофиралата машина.

„Въпреки засиленото издирван, до момента няма следа от самолета. Самолетът вероятно се е разбил. Издирването е фокусирано на този етап върху обширна ивица земя на територията на Мали, около региона на Гао” в северната част на западноафриканската държава, каза министърът, цитиран от АФП.

По думите му, на борда на полета от столицата на Буркина Фазо за Алжир е имало 51 френски граждани, а общо пътниците са били над 110.

Испанските медии съобщават, че алжирският самолет, който се разби в Африка, между 2007 и 2009 година е бил официалния самолет на испанския футболен клуб Реал (Мадрид).

#Фидел Кастро #Мали #Лоран Фабиюс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"