Мерджанов: Една година непрекъснат саботаж

Мерджанов: Една година непрекъснат саботаж
A A+ A++ A

Една година непрекъснат саботаж – това бе предизвикателството на ГЕРБ, с което 42-рото Народно събрание не можа да се справи. Дано 43-тия парламент не е такъв, защото тогава ще трябва да се избира между парламентаризма и ГЕРБ.

Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов в декларация от името на групата.

ГЕРБ действа като група за саботаж – нападките им рядко бяха политически, по-скоро бяха лични, често обидни, каза Мерджанов. Борисов често обявяваше война, от неговите думи строи презрение към институциите, към Народното събрание, към парламентаризма и в крайна сметка презрение към демокрацията, продължи той.

Да се надяваме, че ГЕРБ ще преосмисли това поведение занапред. Съгражданите ни се нуждаят от спокойствие. Нека тези, които ще дойдат, да покажат, че е възможен и друг път – на съгласие, каза Атанас Мерджанов.

Настъпва краят на 42-рото НС, скоро то ще бъде разпуснато, дойде времето за равносметка, всяка парламентарна група носи отговорността си за това, което се случи, но и за онова, което не стана в този парламент. Това заяви от трибуната на НС председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов, предаде репортер на БГНЕС.

Всеки от народните представители допринесе за положението, в което се намираме. Сега, когато съдбата на правителството и НС е предрешена, в предизборна ситуация няма нужда да се драматизира. Нека успокоим страстите, парламентарни кризи е имало преди, вероятно ще има и занапред, решението им е парламентарни избори и в това няма нищо страшно, призова Мерджанов.

Преди това председателят на Народното събрание изчете писмото от премиера Пламен Орешарски, което постъпи в парламента вчера. След това Димитър Лазаров от ГЕРБ предложи гласуването на оставката да се предава на живо.

Източник: БГНЕС

#саботаж #Парламент #ГЕРБ #Атанас Мерджанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"