Михаил Константинов: Орешарски си остава премиер до 5 август

Михаил Константинов: Орешарски си остава премиер до 5 август
A A+ A++ A

"Въпросът с оставката е буря в чаша вода", коментира пред БНТ проф. Михаил Константинов, бивш заместник-председател на ЦИК. "Нямаше никакво значение дали Орешарски ще я подаде днес, утре или на 4 август. Никакво значение. Във всеки случай той ще бъде премиер до 5 август", поясни математикът.

Президентът не може да назначи служебен кабинет другата седмица, дори да се извъртят всички партии и да откажат мандат, защото тогава изборите няма да бъдат на 5 октомври, каза още Михаил Константинов.

"С един и същи указ обикновено се прекратява дейността на сегашното Народното събрание, назначава се служебен кабинет и се определя дата за изборите. Така че не виждам защо ще се прави изключение. Аз очаквам на 5 август да научим състава на служебния кабинет. Дотогава Орешарски си е премиер в оставка. Ще пият по едно шампанско на 5 август с новия премиер. Няма вакуум в изпълнителната власт", добави той.

Михаил Константинов опроверга изказаното по-рано днес мнение от вицепремиера Даниела Бобева, че днес беше последното заседание на Министерски съвет. Кабинетът би трябвало да заседава, макар и в оставка, и другата сряда. "В момента ми направи впечатление, че в България всички се изказват по всички въпроси. И колкото по- не знаят нещо, толкова по- се изказват", отбеляза професорът.

#Орешарски #оставката #оставка #Михаил Константинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"