Национален траур в Холандия

Национален траур в Холандия
Днес е ден на траур в Холандия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Марк Рюте постанови 23 юли 2014 г. да е ден на национален траур, се казва в изявление на министерството на правосъдието. Очаква се в страната да пристигнат първите тела на жертви от катастрофата на малайзийския пътнически самолет в Украйна, в която загинаха всичките 298 души на борда, предаде АФП. Припомняме, че 193 от загиналите са холандски граждани.

В съобщение на ведомството се уточнява, че кацането на самолетите с телата на жертвите ще бъде почетено с минута мълчание в цялата страна.

Първите тела на жертвите ще пристигнат в Айндховен и оттам те ще бъдат превозени до военната база Хилверсум, югоизточно от Амстердам, където ще бъдат идентифицирани.

Двете черни кутии на разбилия се самолет ще бъдат анализирани във Великобритания.

Дълбок траур цари в страната. Кралското семейство отмени фотосесията от почивката си, знамената са спуснати наполовина, на всеки концерт има минута мълчание, а на летището Шипхол може да се види море от цветя. Споделеното чувство на мъка показва „колко тясно сме свързани един с друг в нашата малка страна“, каза премиерът Марк Рюте.

#Холандия #траур #Украйна #Малайзийски авиолинии #Марк Рюте #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »