Оставката – от утре до края на седмицата

Оставката – от утре до края на седмицата
A A+ A++ A

Оставката на правителството на Пламен Орешарски ще бъде депозирана тази седмица, каза в парламента председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов.

„Оставката я очакваме всеки момент. Най-вероятно утре след заседанието на Министерския съвет ще бъде депозирана“, посочи той пред журналисти в отговор на въпроси по горещата тема на седмицата.

„Сигурна съм, че Пламен Орешарски ще подаде оставка в някой от следващите дни, в абсолютно всички случаи до края на тази пленарна седмица до петък“, коментира и зам.-председателят на Народното събрание от левицата Мая Манолова. „Даже предполагам още утре или в четвъртък, за да може да бъде гласувана до края на седмицата“, добави Манолова и поясни, че никой в парламента и в правителството няма интерес от създаване на допълнително напрежение в обществото, каквито обвинения се чуха в публичното пространство..

„Оставката е окончателна и тя ще стане факт буквално всеки момент“, заяви Манолова. По думите й това е уговорка, която е била постигната между парламентарните групи на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Министрите ще направят финансов отчет преди подаването на оставката, каза още тя.

„Такива са, доколкото ми е известно, техните намерения. Има много неща, които са свършили, които е хубаво да обяснят и обявят пред българските граждани“, коментира Манолова.

По-рано днес представители на парламентарните групи трябваше да се съберат при председателя на НС, за да обсъдят дневния ред за седмицата, но консултациите се провалиха заради отсъствието на ГЕРБ.

„Въпреки това утре ще имаме заседание - БСП и ДПС ще влязат в зала, независимо дали ще има кворум“, каза Атанас Мерджанов. „Във всички случаи ще бъдем в пленарна зала с готовност да гласуваме всички законопроекти, по които има готовност от миналата седмица“, допълни той.

#оставка #Атанас Мерджанов #Мая Манолова #правителството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"