Цветанов: Съдът и МВР са като скачени съдове

Цветанов: Съдът и МВР са като скачени съдове
Вътрешният министър участва във форум за публично представяне на План за действие за реформи в съдебната система. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Аз винаги съм бил с протегната ръка към съда, винаги съм бил за това да работим заедно, тъй като съдът и МВР са като скачени съдове, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вътрешният министър участва във форум за публично представяне на План за действие за реформи в съдебната система, предаде агенция „Фокус“.

„Едните събират доказателства, прокуратурата внася обвинителните актове, а съдът се произнася на база професионалната подготовка за това, което обществото очаква – така наречената справедливост“, посочи Цветанов.

Вземал съм отношение по конкретни случаи към конкретни магистрати, които са били засегнати, но това са единични случаи, а не е цялостно мое отношение или поведение спрямо съда, подчерта той.

„Коментара дали съм засегнал някого може да го направят гражданите. Благодаря на журналисти, които направиха журналистически разследвания, в които се показа какво е нивото на някои представители от тази система“, каза още министърът.

По думите му споразуменията са правна възможност и където има такава възможност, тя трябва да бъде приложена.

Той добави, че за него е важно да има бързо правораздаване, защото протакането във времето на дела, на които се издават присъди след 5-6 години, води до усещането за умисъл в действията на магистратите.

Това Цветанов каза по отношение на Специализирания съд и факта, че една огромна част от присъдите завършват със споразумение.

При пътните престъпления не могат да получават известие близките и тук не говорим за организирана престъпна група. Това е съвсем различно, посочи още той.

Запитан дали заравя томахавката със съда, след като присъства на форум за представяне на План за действие за реформи в съдебната система, Цветанов отговори: „Кой говори за томахавки и подобни въпроси?“.

По повод изчезналата жена, намерена премръзнала и увита в найлон, министърът посочи: „Колегите си свършиха работата, след като постъпи сигналът. Мобилизирани бяха всички полицейски служби, имащи отношение към случая. Лицето е задържано“.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #вицепремиер #МВР #съд #дело #форум #Специализирания съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"