Опит за създаване на дясна коалиция преди изборите

Опит за създаване на дясна коалиция преди изборите
Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Институтът за дясна политика ще направи опит да обедини десните партии преди изборите на 5 октомври. Институтът обединява хора с академична насоченост, които са ангажирани по някакъв начин в основните политически сили, свързани с десницата в България, Реформаторския блок и ГЕРБ. Целта е да се изчистят противоречията и да се постигне разумна уговорка за смислено бъдещо управление.

„Нашата амбиция е още сега, преди изборите, да спуснем мостове между тези две формации и да предопределим по някакъв начин коалиция след изборите. Всеки от хората, които са се ангажирали, макар да има своите пристрастия, ще посвети времето до парламентарните избори на една по-голяма цел, а именно определяне предварително на тези основни приоритети, сектор по сектор, които ще направят евентуалното управление във формат ЕНП след изборите, почиващо на принципи, а не на задкулисни и безпринципни договорки“, коментира политологът Петър Николов пред БНР.

На 28 юли сдружението организира кръгла маса „Десницата пред избор“, където ще бъдат обсъдени приоритетите. На срещата са поканени представители на основните десни политически партии.

„Кои ще дойдат – ще покаже всъщност къде имаме подкрепа, къде имаме позиции, на какво можем да разчитаме. Нашата идея не е да правим дясна коалиция, а нашата идея е да начертаем тези параметри, в рамките на които това ще бъде едно смислено управление – кои са основните реформи, които предстоят, да разгледаме и анализираме програмите на десните партии за предстоящите избори и за предишните избори, да видим къде са пресечните точки между техните тези и къде са противоречията, и да ги изчистим. Така се правят коалиции, така се правят управления в целия нормален свят“, обясни Николов.

#Петър Николов #Николов #ГЕРБ #Реформаторския блок #дясно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »