Ромите от незаконните постройки в Стара Загора спаха на открито

Ромите от незаконните постройки в Стара Загора спаха на открито
Багери започнаха да събарят незаконните ромски постройки в старозагорския квартал „Лозенец“. Над 100 роми се качиха на покрива на къща и започнаха да хвърлят керемиди срещу жандармерията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ромите от квартал „Лозенец“ в Стара Загора, където тече събаряне на незаконни постройки, прекарали нощта под открито небе. Те настояват за среща с кмета Живко Тодоров, който да разреши проблема им.

Общо 33 незаконни постройки са премахнати в първия ден от операцията в старозагорския кв.„Лозенец“ в понеделник. Жива верига и блокада посрещнаха багерите. Ромите бяха много разстроени и гневни, че разрушават къщите им. Близо 1000 полицаи бяха струпани в ромската махала. Петима са пострадалите служители на МВР по време на акцията, двама от извършителите са задържани, издирва се трети.

„Аз съм човек, който просто спазва законите на страната. Тук се касае за парк – на 100 метра е парк „Аязмото“, паркът е пред изчезване - пали се, изсича се. Ако не вземем мерки за това незаконно строителство, което продължава да се разширява, означава ли, че трябва да ги оставим? Това означава абсолютен хаос и общината да не може да спазва елементарните си задължения“, коментира кметът Живко Тодоров пред Би Ти Ви.

#Стара Загора #Живко Тодоров #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »