Фирми ще съдят БНБ заради КТБ

Фирми ще съдят БНБ заради КТБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фирми и юридически лица ще съдят държавата, прокуратурата, следствието, МВР и БНБ за действия и бездействия по отношение на Корпоративна търговска банка. Вече втори месец те не могат да ползват парите си, депозирани в банката, се казва в писмо изпратено до медиите в понеделник.

Инициативен комитет изпрати писмо, в което се казва, че ще бъдат заведени два съдебни иска. Става дума за няколко структуроопределящи предприятия от военната промишленост, както и от служители в тези предприятия от Русе, Пловдив, Плевен, Сопот, Лясковец, Варна, които понасят щети заради "организираната атака срещу КТБ".

Потърпевшите са се обърнали към адвокатска кантора в чужбина, която да отстоява интересите им пред международния съд в Люксембург.

Според авторите на писмото пряко засегнати са над 15 000 служители и работници само от военнопромишления комплекс, а 150 000 са засегнатите в други сектори. Те запазват в тайна имената на присъединилите се лица и предприятия към иска, тъй като им се оказва натиск и се отправят заплахи срещу тях.

#Корпоративна търговска банка #КТБ #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »