Бареков изключва Ангел Славчев, уронвал му престижа

Бареков изключва Ангел Славчев, уронвал му престижа
Николай Бареков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на „България без цензура“ иска прекратяване на мандата на зам.-председателя Ангел Славчев, както и изключването му от партията. Причината е, че Славчев уронил доброто име на формацията, нарушил нейните интереси и действията му са несъвместими с морала и принципите й, съобщиха от ББЦ.

В неделя Славчев хвърли оставка и разказа, че Николай Бареков и Делян Пеевски всекидневно водели разговори, като лидерът на ББЦ имал за целта специален телефон с чужда карта. „Неслучайно след всеки разговор следват указания какво да се прави и каква нова теза да се защитава“, уточни Ангел Славчев. Според него „България без цензура“ е създадена с идеята да не бъде лидерска партия, а  диктаторска. Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казвал Делян Пеевски.

По време на заседанието на Изпълнителния съвет на ББЦ в Бургас лидерът на партията Николай Бареков предложи на потенциалните си коалиционни партньори явяване на предсрочните парламентарни избори от страна на коалицията със самостоятелната регистрация на „България без цензура“.

„Целта е ББЦ да защити своята легитимация, да се утвърди като нов политически субект и да се идентифицира като единствена опозиция на ГЕРБ, ДПС и БСП“, обясни Николай Бареков.

Изпълнителният съвет потвърждава подписаното коалиционно споразумение за явяване на президентски и парламентарни избори с ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“. В едноседмичен срок всички областни структури трябва да предоставят на Изпълнителния съвет писмени становища за предпочитания начин на явяване на следващите парламентарни избори.

#Николай Бареков #Бареков #Делян Пеевски #Пеевски #Ангел Славчев #Славчев #ББЦ #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"