Дянков: Бойко е доста стиснат

Дянков: Бойко е доста стиснат
Дянков обясни, че не е взимал бонуси и че министрите не получават допълнителни възнаграждения и добави с усмивка, че „премиерът е доста стиснат”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бонусите трябва да бъдат одобрени от премиера, а премиерът е доста стиснат, поне за министрите си, заяви финансовият министър Симеон Дянков по Нова телевизия.

Той обясни, че не е взимал бонуси и че министрите не получават допълнителни възнаграждения и добави с усмивка, че „премиерът е доста стиснат”.

По думите му, откакто ГЕРБ са на власт много малко заместник-министри и министри са вземали бонуси - около 10 души.

„За участие в комисии, във фондове, могат да се получават бонуси. Например, министър Трайков е получавал бонуси през 2009 и 2010 г. и ги е дал. Сергей Игнатов е получил не бонус, а допълнителни пари, върнати са. Свилен Нейков е получил малка сума и я е върнал. Цветанов не е получавал бонуси, здравният министър също не е получавал", подчерта Дянков.

Той посочи още, че Данък добавена стойност може да бъде намален до края на мандата на ГЕРБ.

Финансовият министър допълни, че България е с най-ниското данъчно бреме в Европа. Фискалният резерв е 4.3 млрд. лв., обясни още Дянков и пресметна, че това е повече от наследството, което е получил от предишното управление.

#Симеон Дянков #финансов министър #премиер #министри #бонуси #ГЕРБ #данък добавена стойност #Трайков #Цветанов #Сергей Игнатов #Свилен Нейков #България #фискалният резерв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »