Денис Родман в София за „Мача на звездите”

Денис Родман в София за „Мача на звездите”
Макар да прекрати кариерата си преди години, ексцентричният му личен живот все още го прави търсен при подобни събития. Снимка: dennisrodman.com
A A+ A++ A

Петкратният шампион от НБА Денис Родман е поканен да бъде един от специалните гости за „Мача на звездите“ в българския баскетбол.

Американецът почти сигурно ще приеме предложението и ще пристигне в София за шоуто на 7 април, съобщи „Дневник“.

Родман, който миналото лято навърши 50 години, продължава да е една от най-известните личности, с които се свързва НБА.

Макар да прекрати кариерата си преди години, ексцентричният му личен живот все още го прави търсен при подобни събития.

Родман е ставал шампион на НБА с „Детройт пистънс“ (1989 и 1990 г.) и със звездния отбор на „Чикаго булс“ (1996, 1997, 1998 г.). Заедно с Майкъл Джордан и Скоти Пипън бяха в основата на поредицата от титли на „биковете“.

Два пъти получава наградата за най-добър защитник и седем пъти наградата за най-добър играч под коша. Има общо 11 964 борби.

Другият поканен е Арвидас Сабонис - легенда на европейския баскетбол. Двамата с Родман са приети в Залата на славата в НБА в един и същ ден.

Организаторите на „Мача на звездите“ са си поставили за цел да постигнат рекордна гледаемост на баскетболен мач в зала в България. Те пускат в продажба 12 500 билета за зала „Арена Армеец София“.

#НБА #Денис Родман #Мача на звездите #баскетбол #София #Детройт пистънс #Чикаго булс #Майкъл Джордан #Арвидас Сабонис #Арена Армеец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »