Хамилтън замества Шумахер в „Мерцедес”?

Хамилтън замества Шумахер в „Мерцедес”?
Хамилтън обаче не се ползва с любовта на германските фенове, които са основният таргет на „Мерцедес“. Снимка: topnews.in
A A+ A++ A

Пилотът на „Макларън“ Люис Хамилтън е вероятният заместник на Михаел Шумахер в „Мерцедес“ след края на сезона, твърди германският вестник „Билд ам Зонтаг“.

Германецът вече е в третата и последна година от договора си със „сребърните стрели“, които наскоро отхвърлиха информацията, че са предложили ново споразумение на седемкратния световен шампион до края на 2014 г.

Контрактът между Хамилтън и „Макларън“ също изтича след финала на предстоящия шампионат и това превръща британеца в идеалния вариант за заместник на 43-годишния Шумахер, коментира изданието, цитирано от „Дневник“.

„Ако вече разполагаме с „План Б“, бихме били посъветвани да не говорим много за него публично. Преди да се разберем с Михаел, подобна тема не стои на дневен ред“, заяви спортният директор на „Мерцедес“ Норберт Хауг пред вестника.

Наскоро промотърът на Формула 1 Бърни Екълстоун също изрази очакванията си Хамилтън да се раздели с „Макларън“. През 2011 г. пилотът записа своето най-слабо представяне след дебюта си в световния шампионат.

„Ако Люис не се представи добре и през този сезон, той ще потърси промяна. А може би и отборът също ще поиска от него да потърси промяна“, каза Екълстоун.

Хамилтън обаче не се ползва с любовта на германските фенове, които са основният таргет на „Мерцедес“.

Според проучване на „Билд“ едва 3.9% от привържениците на Формула 1 в страната биха подкрепили смяната на Шумахер с носителя на титлата за 2008 г.

В същото време 50% от анкетираните предпочитат германския пилот на „Маруся“ Тимо Глок да седне в кокпита на седемкратния световен шампион.

„Всичко това са само спекулации“, коментира говорителят на „Мерцедес“ пред „Шпорт1“.

„Не водим преговори с нито един пилот и ще говорим само с Михаел в подходящото време. Засега сме фокусирани изцяло върху началото на сезона във Формула 1“, добави той.

Началото на сезона ще бъде дадено на 18 март с Гран при на Австралия.

#Макларън #Люис Хамилтън #Михаел Шумахер #Мерцедес #Формула 1 #Бърни Екълстоун #Билд #Гран при #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"