Писател, монахиня и над сто експерти по СПИН сред жертвите на MH17

Писател, монахиня и над сто експерти по СПИН сред жертвите на MH17
Започна идентифицирането на жертвите от фаталния боинг. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Писател, френска монахиня и учителка, топ пилот и 108 експерти по СПИН са сред загиналите във фаталния малайзийски полет, катастрофирал над Украйна, съобщи в. "Ню Йорк Таймс".

56-годишният Лиъм Дейвисън е известен писател в Австралия. За романа си "Кънтящи звуци" получава наградата Банджо на Националния литературен съвет на Австралия през 1993 г. Преподава и литература в австралийски университети.

77-годишната монахиня Филомен Тиернан е била на почивка в родната си Франция. Тя е взела самолета, за да се прехвърли после от Куала Лумпур до Сидни, където от 30 години преподава в римокатолическо училище.

Сред пътниците е бил и Камерън Далзиъл, с двойно британско-южноафриканско гражданство. Той е бил пилот на хеликоптер, базиран в Малайзия и е бил експерт в спасителни операции по въздуха. Негови близки го описват като един от най-добрите спасители по въздух в света.

Стана ясно, че в катастрофата са загинали водещи експерти по СПИН, холандски депутат и говорител на Световната здравна организация. Сред жертвите били няколко световно известни учени и активисти в борбата срещу СПИН. Международното СПИН общество (International AIDS Society) съобщава, че сред загиналите в катастрофата е и бившият председател на организацията – холандецът Юп Ланге. В самолета е пътувал и прессекретарят на Световната здравна организация Глен Томас.

Организацията излезе с официално съобщение във връзка със случая:

„Международното СПИН общество продължава да работи в сътрудничество с разследващите органи, за да изясни как трагедията с полет MH17 на Малайзийските авиолинии засяга делегатите на нашата конференция, нашите партньори и нашата общност като цяло. В знак на признание за отдадеността на нашите колеги в борбата им срещу ХИВ/СПИН, конференцията ще се проведе по план, като в програмата ще бъдат включени събития в памет на тези, които сме загубили.”

В самолета са били и две многочленни семейства. Първото е на малайзиеца Тамби Джий, който е пътувал със съпругата си и четирите си деца /три момчета и едно момиче/. Семейството е живеело в Казахстан, където Тамби Джий работел за петролна компания. Било на почивка в Европа и се прибирало в Малайзия, за да продължи почивката си.

Другото голямо семейство е на 68-годишния австралиец Ник Норис, който пътувал с тримата си внука, съответно на 12, 10 и 8 години за Австралия, където започвала учебната година. Родителите на трите деца останали в Европа, за да продължат почивката си.

#Малайзийски авиолинии #СПИН #жертви #Украйна #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници