550 ареста в Москва на протестиращи срещу Путин

550 ареста в Москва на протестиращи срещу Путин
САЩ и Европейският съюз поискаха от руското правителство да разследва съобщенията за нарушения на избирателния процес. Снимка: Reuters, Архив
A A+ A++ A

Полицията в Русия е извършила 550 ареста след протестите срещу преизбирането на премиера Владимир Путин за президент в понеделник вечерта.

В центъра на Санкт Петербург бяха задържани 300 души от около 800 протестиращи, съобщава местната полиция, цитирана от Би Би Си.

Други 250 души са задържани в столицата Москва, включително и организаторът на протестите Алексей Навални.

Чуждите държави приеха победата на Путин в неделя, но наблюдатели заявиха, че изборите са били изопачени в негова полза, допълва Би Би Си.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън проведе телефонен разговор с Путин и заяви, че очаква да работи с него за преодоляване на препятствията в отношенията между Великобритания и Русия и за изграждане на по-дълбоки политически и търговски връзки.

САЩ и Европейският съюз поискаха от руското правителство да разследва съобщенията за нарушения на избирателния процес.

Всички задържани в понеделник вечерта участници в несъгласувани с властта протести в Москва бяха освободени от полицейските управления във вторник сутринта, съобщи „Интерфакс“.

„След съставяне на протоколи за административни нарушения всички участници в протести, които са били задържани вчера вечерта, бяха освободени“, уведомиха от пресслужбата на руското вътрешно министерство.

#Русия #протест #полиция #Владимир Путин #премиер #президент #избори #Алексей Навални #Санкт Петербург #Москва #Великобритания #Дейвид Камерън #Европейският съюз #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници