Куртово Конаре търгува екозеленчуци онлайн

Куртово Конаре търгува екозеленчуци онлайн
Куртово Конаре се прочу преди месец с това, че международната организация Slow Food вписа в своята съкровищницата отглеждания в пловдивското село розов домат заради уникалния му вкус. Снимка: agroplovdiv.bg
A A+ A++ A

Предприемчиви жители на Куртово Конаре, прочуло се като меката на розовия домат и чушката куртовска капия, откриха онлайн магазин. Чрез него местните производители предлагат за продан зеленчуци и плодове, които отглеждат в градините си. В помощ на домакините са местните баби, които приготвят домашни консерви. Те гарантират, че всичко вложено в лютеницата, кьопоолуто, рачела и мармалада е местно производство, съобщава „Марица“.

Бурканчетата  с едро смляна домашна лютеница вървят по 3.30 лв. за 318 г в онлайн магазина.  В "Продавалница", както местните са нарекли страницата в интернет, се предлагат освен домашно забъркани консерви и сладка, и зеленчуци.  

Бурканче кьопоолу 380 грама върви 3.30 лв. Пукани люти чушки струват 2.20 лв., толкова е и половин килограм овче сирене. Сред асортимента са още мармалад от сини сливи, домашен рачел от тиква, кетчуп. Домашните яйца вървят по 20 ст., местната капия и розовият домат са на договаряне според количествата. Останалите местни зеленчуци могат да се видят и договорят в дял "Фермерски пазар". Заявената стока се доставя в срок от 1 до 3 дни. Тя може да се поръча по телефона или онлайн.

Куртово Конаре се прочу преди месец с това, че международната организация Slow Food вписа в своята съкровищницата отглеждания в пловдивското село розов домат заради уникалния му вкус. За уникална определи и сорт местна дребна, но ароматна ябълка, която може да бъде открита само в района.

Селото е известно от години като меката на куртовската капия. От сладката червена чушка в селото се пече най-вкусната лютеница. По традиция всеки септември тук се провежда "Фестивал на чушката и домата", като в селото пристигат както гости и клиенти от цялата страна, така и от чужбина. Тогава в огромни тави на площада местните правят показно, като забъркват и изпичат зеленчуковото пюре, а след това го раздават на гостите, намазано на филия.

#Куртово Конаре #домати #зеленчуци #онлайн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"