Нечистите пари от КТБ да се конфискуват от държавата, настоя Борисов

Нечистите пари от КТБ да се конфискуват от държавата, настоя Борисов
Няма да приемем и законодателството, свързано с говоренето срещу банките, категоричен бе Борисов, Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ няма да участва в създаването на специален банков закон, защото има действащ закон, по който трябва да се работи, а трябва да се сменят управителят и подуправителят на БНБ, за да може квестурата да си изпълни всички законови процедури, да покани акционерите и да действа нататък, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на Нова телевизия.

“Няма да приемем и законодателството, свързано с говоренето срещу банките”, категоричен бе Борисов, макар че промените минаха на първо четене с гласовете и на ГЕРБ.  

Той обясни, че бил в Брюксел, а колегите му са мислели, че ще се гледа цял пакет от точки по тази тема, затова се извинил публично.

Борисов каза още, че е изпратил писмо до главния прокурор, НАП и Комисията за конфискация на имуществото, в което призовал да сложат КТБ под запор и специален надзор, да проверят всички лица, фирми и дружества там.

 „Всички, които са чисти – има начин държавата да ги компенсира, а всичкото останало имущество да бъде конфискувано в полза на държавата”, заяви лидерът на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Борисов #КТБ #банки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"