Зърнопроизводителите: Дянков да си ходи

Зърнопроизводителите: Дянков да си ходи
В отворено писмо НАЗ поиска оставката на министъра на финансите Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) поиска днес оставката на министъра на финансите Симеон Дянков.

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов зърнопроизводителите настояват финансист номер едно да подаде оставка заради отговора на върпос, зададен му по време на заседание на Парламентарната комисия по земеделие и гори в сряда, 9 ноември, а именно, че се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор „Земеделие“, която подписа 20 дни преди изборите.

„Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите бе: „Да, отказвам се!“. Недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „ДА КРОТУВАТ, ЧЕ ДА НЕ ВАДЯ САТЪРА!“, са основание демократично и отговорно да бъде поискана оставката на държавника, позволил си да подписва предизборно и с лека ръка да се отказва от подписа си след това“, гласи отвореното писмо.

От НАЗ задават въпрос към премиера дали и останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, възнамеряват да се отказват от подписите си.

„Г-н премиер, ще продължи ли линията на съзнателно пренебрежение и ощетяване на сектора земеделие? Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености? Или гражданското общество на земеделските производители да прецени само колко струват преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и на тези, които се мъчат да заработят в земеделието, докато не им се каже: мълчете, че иначе по-лошо“, пише още в писмото.

Зърнопроизводителите „очакват отговора на министър-председателя на държавата, подписван като гарант на договорените споразумения“.

#Министър на финансите #Симеон Дянков #Националната асоциация на зърнопроизводителите #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #отворено писмо #зърнопроизводители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »