САЩ: Самолетът вероятно е свален от ракета земя-въздух

САЩ: Самолетът вероятно е свален от ракета земя-въздух
Британският посланик Марк Лайъл Грант също обяви, че по първоначални данни полетът е бил свален от ракета земя-въздух. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Малайзийският самолет, който се разби в Украйна,"вероятно е свален" от ракета земя-въздух, изстреляна от сепаратистка територия, каза Саманта Пауър, представител на САЩ в ООН на извънредното заседание на Съвета за сигурност.

Британският посланик Марк Лайъл Грант също обяви, че по първоначални данни полетът е бил свален от ракета земя-въздух.

Великобритания и Съединените щати изразиха единодушно мнение, че трагедията трябва да послужи като сигнал за събуждане на Русия, която трябва да престане да подкрепя и въоръжава бунтовниците в източната част на Украйна.

Пауър посочи, че не изключва техническа помощ от руски военни, имайки предвид техническата сложност на ракетните системи, предаде АФП.

"Тази трагедия само подчертава неотложността и решителността, с която ние настояваме Русия незабавно да предприеме конкретни стъпки, за да деескалира ситуацията в Украйна", заяви Пауър.

Съветът за сигурност на ООН поиска пълно, независимо и международно разследване на явното сваляне на малайзийския самолет над Украйна.

Междувременно 30 инспектори от ОССЕ пристигнаха на мястото, където беше свален малайзийският самолет, в район от Източна Украйна, контролиран от проруските опълченци.

#САЩ #самолет #свален #ракета #Малайзийските авиолинии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници