Заради липса на кворум парламентът няма да заседава и днес

Заради липса на кворум парламентът няма да заседава и днес
A A+ A++ A

Народното събрание и днес няма да заседава поради липса на кворум.

В пленарната зала се регистрираха едва 100 народни представители. Председателят Михаил Миков заяви, че следващото заседание на НС е насрочено за сряда – 23 юли.

Днес парламентът

трябваше да направи втори опит да преодолее наложеното от президента Росен Плевнелиев вето

върху промените в Закона за защита на конкуренцията. Той беше приет от НС на 18 юни и върнат за ново обсъждане с указ на президента от 30 юни.

В мотивите към ветото президентът посочи, че значителна част от измененията и допълненията на закона не са надлежно мотивирани и няма оценка на въздействието им, някои от тях преследват неясни цели, а там, където целите на промените са общополезни, методите за постигането им са несъразмерни и могат да причинят вреда вместо полза.

Няма яснота дали новите разпоредби ще предизвикат покачване на цените на хранителните стоки

Възможното поскъпване на хранителни стоки неминуемо ще засегне крайните потребители. Недопустимо е да не си даваме сметка как новата регулация ще се отрази на гражданите, и особено на тези от най-уязвимите групи – социално слаби, безработни и пенсионери, се посочва в мотивите на държавния глава.

Депутатите трябваше да разгледат на второ четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици,

известен като Закона за офшорките

Законопроектът е общ, изготвен на основата на приетите на първо гласуване два законопроекта с вносители Георги Кадиев и група народни представители, Йордан Цонев.

#Михаил Миков #липса #кворум #заседание #Народно събрание #законопроекти #конкуренция #офшорки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"